Видове сиренаРазнообразните структури и уникалните аромати на различните сирена, се дължат на произхода на мляко, продължителността на зреене, както и на различните съставки. Frico използва множество различни производствени методи, в резултат на които, произвеждат най-добрите холандски сирена.

 

Естествено зряло сирене

Повечето сирена Frico  са полу-твърди сирена, които са естествено зряли. Произведени са, използвайки вековна татрадиция. Сиренето се съхранява в специално предназначени складове. Те зреят при строг контрол на качеството, което гарантира, техният най-добър вкус и специфичен характер.

Твърдите сирена отлежавалт в продължение на месеци и понякога години, за да изагубят до 70% от влагата. Въпреки че най-често се използват за настъргване, в ястия, сосове, дресинг за салати, те също са вкусни на хапки с грозде или черни маслини. Това е качеството на силният вкус, което определя твърдите сирена. За да се постигне това, те се пресират, подготвят и оставят да зреят (и отвътре) дълъг период от време. Frico Old DutchMaster е пример за такова твърдо сирене с зърнеста структура.

 

Топено сирене

Топеното сирене се произвежда, като сиренето се  разтапя и след се оставя да се втвърди. То може да бъде направено и  от смес от различни видове сирена, като има  много разновидности. Добавянето на вода в топено сирене, го превръща в сирене за мазане, когато обаче се опушва то се претопява повторно и така се произвежда топено пушено сирене. Топено сирене Frico се прави от 100% естествена масло, и е идеалено за настъргване.« назад